***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! 1718 деца се събраха със семействата си след земетресенията в Турция. 11 души са задържани след мелето в Казанлък


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 март   

 

Общо 1718 деца, наранени от земетресенията в Турция на 6 февруари, са предадени на фамилиите им, заяви турското министерство на фамилията и обществените услуги, представено от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

***

Министерството на защитата на Русия заяви този вторник, че два стратегически бомбардировача Ту-95 са изпълнили рутинна задача по наблюдаване над интернационалните води в Японско море.

„ Продължителността на полета беше над 7 часа “, прецизираха от пресцентъра на съветското ведомство. Оттам допълниха, че самолетите са били ескортирани от изтребители Су-30 и Су-35 от въздушните сили и от силите по противовъздушна защита.

***

Диана Грибовская, жителка на Санкт Петербург, е амнистирана от съветския президент с помощта на нейния брачен партньор, който се е записал в редиците на частната паравоенна формация " Вагнер " като доброволец за фронта в Украйна, осведоми вестник " Новая газета ".

През 2018 година ветеранът Дмитрий Каравайчик и брачната половинка му Диана Грибовская, която е учител по физика, бяха наказани надлежно на 17 и 16 години затвор поради производството на огромни количества дрога. По данни на прокуратурата Каравайчик е произвеждал амфетамините, до момента в който брачната половинка му е търсела клиенти.

***

11 души са арестувани след мелето в Казанлък, при което почина един. Други 11 са ранени, от които четирима са с заплаха за живота, оповестява Нова телевизия.

Засилено полицейско наличие се следи в казанлъшките села Тъжа и Манолово, където живеят двете враждуващи ромски семейства. В Павел баня пък наблюдават учебните заведения, където учат децата им.

Кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров не има вяра спорът да спре, до момента в който не са налице ефикасни присъди.

***

Хората от Голямо село описа, че сходен прахуляк и сажди попиват в почвата, покриват тяхното имущество и по този начин не могат да живеят обикновено. Някои обясниха, че има задушлива миризма, която утежнява здравословното им положение.

***

" Когато си обезкуражен, даже социализмът се трансформира в мечтано " ярко минало ". Нищо, че билетчето от 6 ст. и кренвиршите с " възвишен усет " са химера, с която някои желаят да зачеркнат европейското бъдеще на България ".

***

Актьорът Пол Грант, взел участие в мегапродукциите „ Междузвездни войни “ и „ Хари Потър “, умря на 56 години, оповестява The Guardian.

***

До късно тази нощ продължиха митингите в Париж и други френски градове, откакто държавното управление на президента Еманюел Макрон оцеля след избор на съмнение в Народното събрание. Гласуването беше поради извънредно непопулярната пенсионна промяна.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР